VISSZAÉLÉS BEJELENTÉS MUNKATÁRSI TÁJÉKOZTATÓ

Kedves Munkatársunk, Kedves beszállító Partnereink!

2023 májusában az országgyűlés elfogadta és törvénybe iktatta azt az Európai Uniós irányelvet; mely alapján minden Magyarországon működő 50 fő feletti gazdasági szervezetnél és közintézménynél; (illetve a pénzmosási törvény hatálya alá tartozó szervezeteknél) legyen lehetősége a munkavállalóknak/partnereknek a tapasztalt szabálytalanságok jelentésére. Vállalatunk megfelelve a törvényi előírásnak működésünk részévé teszi ezt a lehetőséget. Az egyik legfontosabb célunk annak a kultúrának a kialakítása, amely lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy etikus és hosszútávon is nyereségesen működő szervezetben dolgozzunk. Ez magában foglalja a hamarosan bevezetésre kerülő magatartási kódex és egyéb szabályzataink/ követelményeink betartását. A visszaélések kezelése alapvető fontosságú vállalkozásunk biztonsága és fejlődése szempontjából, és minden alkalmazott és külsős partner felelőssége. A problémás ügyek nyílt felvetése azonban sokszor nem kerülnek felszínre a munkavállalókban /partnerekben meglévő esetleges megtorlás miatti félelemből. Ezt támogatja ez az új program, amely különböző módokat kínál a tapasztalt jogsértés bejelentésére, többek között névtelenül is. Az alábbiakban útmutatót nyújtunk Nektek arról, hogyan használja megfelelően ezeket a bejelentési csatornákat. MIT KELL JELENTENI? Mi számít visszaélésnek? A törvény vagy a magatartási kódexünk megsértése, például megvesztegetés és korrupció, pénzügyi szankciók megsértésének gyanúja, csalás és lopás, összeférhetetlenség, az, munkahelyi zaklatás, zaklatás, diszkrimináció vagy a személyes adatok védelmének elmulasztása. Mi NEM számít visszaélésnek? Kérjük, ne használja ezt a csatornát a szokásos ügyfélpanaszokra; vagy egyéb folyamtok fejlesztésére irányuló visszajelzésekre

HOGYAN KELL JELENTENI?

A Bejelentő formot az alábbi linken is eléri:
https://visszaelesbejelentesrendszer.hu/data_recording/isaD-s88a45be59b019b4beuo7Tfc0
Segíthet a külsős szolgáltatónknak és jelentősen lerövidítheti a kivizsgálás idejét, ha betartja az alábbi elveket és szükség esetén elküldi a megfelelő anyagokat.

A BEJELENTÉSE SORÁN KÉRJÜK:
1. Kérjük, hogy világosan és tömören írja le a problémát, amit észlel, kerülje az általános kijelentéseket (pl. „ez egy „), szabálytalanság
2. A lehető legtöbb részletet adja meg, hogy megmagyarázza az észlelt szabálytalanságot
3. Ha rendelkezik ilyennel, csatoljon minden releváns, jogszerűen megszerzett dokumentum másolatot, (például e-maileket, telefonos feljegyzéseket, szöveges üzeneteket, tevékenységi naplókat, tárgyalási feljegyzéseket, képeket, leveleket vagy szkenneléseket, amelyek az Ön jelentésével kapcsolatosak.
4. (adott esetben) más lehetséges tanúk neveinek és telefonszámainak listája, akik megerősíthetik az Ön állításait.

KIVIZSGÁLÁSI FOLYAMAT
A bejelentési folyamatot a lehető legegyszerűbbé tesszük. A bejelentéstől függően 5 munkanapon belül egy külsős független szolgáltató vizsgálja meg a bejelentését. A vizsgálat időtartama az ügy összetettségétől függ. A vizsgálat során bármikor kommunikálhat a kivizsgálóval ugyanazon a csatornán keresztül, amelyen a bejelentést benyújtotta.

MEGVÉDJÜK A SZEMÉLYAZONOSSÁGÁT!
A névtelen bejelentésekhez a Cégkultúra Kft. egy független, magyar visszaélés-bejelentő szolgáltató által biztosított platformot használjuk, amely szolgáltató a legmagasabb szintű adatbiztonsági szabványok és a folyamat teljes anonimizálása révén védi az Ön személyazonosságát (az olyan háttéradatokat, mint a felhasználó IP-címe vagy a feltöltött fájlok szerzői jogi adatai nem osztja meg velünk). Így amennyiben erről a bejelentés során nyilatkozik, a vállalat és a munkatársai előtt az ön személyazonossága teljes mértékben ANONIM marad.

A JELENTÉSTÉTEL ALAPELVEI
Mindannyiunknak azon kell dolgoznunk, hogy működési elveink megsértése esetén azonnal és következetesen járjunk el. Néha azonban nehéz megállapítani, hogy egyáltalán történt-e jogsértés.
A bejelentéseknél a következőket kell figyelembe vennie:
1.GYŐZŐDJÖN MEG RÓLA, HOGY gyanúja megalapozott
2.Bejelentése etikus és ésszerű
Ez lehetővé teszi, hogy a konkrét problémára és annak alternatíváira összpontosítson.
Használja az ítélőképességét és a józan eszét: ha valami etikátlannak vagy ésszerűtlennek tűnik, akkor valószínűleg az is. Ha kétségei vannak, természetesen megbeszélheti az ügyet a felettesével vagy a vezetőjével is, ha úgy érzi, hogy ez a jobb irány.
Amennyiben azt érzi, hogy biztonságosabb külsős – független segítséget kérni akkor bátran tegye meg valamelyik fentebb jelzett csatornán.

Ne feledje: a vállalat tiszta és etikus működése hosszú távon mindannyiunk érdeke!

Raklap Katalógus

Raklap katalógusunkat azért hoztuk létre, hogy ügyfeleink számára megkönnyítsük a számukra leginkább megfelelő raklap típus megtalálását.

Legyen szó akár szabvány EUR, hagyományos vagy teljesen egyedi raklap megoldásokról, katalógusunkból bővebb tájékoztatást kaphat termékeinkről és a hozzájuk kötött szolgáltatásainkról.

Katalógus letöltése »

Ajánlatkérés

Érdekli valamelyik termékünk? Töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, vagy kérjen tőlünk visszahívást! Kérjük, kattintson az Önnek legmegfelelőbb ajánlatkérési módra.

Online ajánlatkérés Visszahívás kérése
Online ajánlatkérés » Visszahívás kérése »

Eredményeink számokban

1.994 M

raklap hagyta el telephelyünket 2021-ben

48e m3

raklapelemet használtunk fel a 2021-es évben

+9e

kamion fordult meg 2021-ben telephelyeinken


Golden Pallet Kft. Telefon: +36 (23) 446-000